We brengen de PVDA dichter bij jou en jou dichter bij de PVDA.!

Download onze app

Bureau van de Kamer beslist om graaipensioenen te blijven uitbetalen tot 1 januari 2024

Ook Vlaams Belang en N-VA stemden in met deze regeling. De PVDA was de enige partij die niet akkoord ging en de onmiddellijke stopzetting van deze illegale uitbetalingen eiste.

donderdag 13 juli 2023

Het Bureau van de Kamer kwam op 12 juli samen om de affaire van de graaipensioenen te beslechten. Ongelooflijk, noemt de PVDA de uitkomst van de vergadering. “Het Bureau van de Kamer besliste om de illegale graaipensioenen tot 1.500 euro boven het wettelijke maximum nog zes maanden langer uit te betalen. Pas vanaf 1 januari 2024 zal dat teruggeschroefd worden om het plafond-Wijninckx te respecteren”, legt PVDA-fractieleidster Sofie Merckx uit. “Ook Vlaams Belang en N-VA stemden in met deze regeling. Met de PVDA waren we de enige partij die hier niet mee akkoord ging en de onmiddellijke stopzetting van deze illegale uitbetalingen eiste.” 

De linkse oppositiepartij verwijt de andere partijen dat ze twee maten en twee gewichten hanteren: “De regering besliste op één nacht om 126 miljoen euro te besparen op de minimumpensioenen. Maar als het gaat over de eigen pensioenen, als het gaat over de eigen centen, dan loopt men plots op eieren.”

“Er zijn er die mist proberen te spuien, maar het gaat hier wel degelijk over illegale pensioenextra’s”, stelt Sofie Merckx. “Er is maar één logische uitkomst. De uitbetaling moet niet alleen onmiddellijk worden stopgezet, maar de Kamer moet ook alles doen om het geld met terugwerkende kracht terug te vorderen.”