We brengen de PVDA dichter bij jou en jou dichter bij de PVDA.!

Download onze app

De strijd van de Delhaiziens

Het personeel van Delhaize schrijft geschiedenis. Al maanden zijn ze massaal in actie, en dat zowel in Brussel, Vlaanderen als Wallonië. En hun strijd gaat ons allen aan. 

Waarover gaat het? 

Begin maart 2023 liet de directie van warenhuisketen Delhaize weten dat ze ook de laatste 128 eigen winkels zou ‘franchiseren’ (overdragen aan zelfstandige uitbaters). Een gevaar voor de loon- en arbeidsvoorwaarden van de 9.000 werknemers. 

Ze startten onmiddellijk met acties en kregen daarbij brede steun van klanten en collega's in alle sectoren. Want dit is een strijd voor de arbeidsvoorwaarden in de hele sector. Het is de strijd voor welke samenleving we vandaag willen voor onze jongeren.

De strijd van het personeel van Delhaize is de strijd van ons allemaal

Raoul Hedebouw

Voorzitter PVDA en volksvertegenwoordiger in de Kamer

Vandaag wordt de hele sector bedreigd en de strijd gaat iedereen aan. Het gaat erom te bepalen wat voor soort maatschappij we willen voor de jongeren van vandaag, de werknemers van morgen.

Silke werkt al sinds haar 18de bij Delhaize. Ze doet het werk graag. En ze wil het blijven doen. Daarom staakt ze al vier weken. Tegen de beslissing van de directie om de winkels te verzelfstandigen.