Graaipensioenen

Het begon met ex-Kamervoorzitters De Croo en Bracke en hun pensioenen van tegen de 13.000 euro per maand. Maar wij bleven graven en ontdekten dat er veel meer aan de hand was.

Waarover gaat het?

Eerst wisten de andere partijen allemaal zogezegd van niks. Maar hoe meer we bovenspitten, hoe duidelijker bleek dat ze heel bewust een systeem van zelfverrijking hadden opgezet. En dat alle andere partijen die privileges mee hadden goedgekeurd. Ze schoten op ons, de partij die alles aan het licht bracht. Maar uiteindelijk zagen ze zich verplicht hun regelingen af te schaffen. En wie weet wat we nog meer bovenspitten...

Wat hebben de privileges van politici, pensioenen en de Commune van Parijs met elkaar te maken? Raoul Hedebouw legt het uit aan de parlementsleden door Marx en Engels te citeren in het parlement. En dat gebeurt niet elke dag. Want nee, marxisme en populisme zijn niet hetzelfde.

Oud-Kamervoorzitters Siegfried Bracke (N-VA) en Herman De Croo (Open Vld) staken jarenlang bovenop hun maximumpensioen van 7.813,40 euro bruto elke maand duizenden euro’s extra graaipensioen op zak. De Croo heeft het geld ondertussen terugbetaald.

Graaipensioen: wij willen elke euro terug